Living Hall of Fame (Élő Hírességek Csarnoka)

NyomtatáshozNyomtatáshoz

Röviden bemutatjuk a Hírességek Csarnokát.

1958-ban alapította a The United States Harness Writers Association (Az Egyesült Államok Ügető Újságírói Szövetsége) az „élő” jelölést.

A Harness Racing Living Hall of Fame (Élő Ügető Hírességek Csarnoka) megválasztott tagjainak teljes listája az alábbi linken található: http://www.harnessmuseum.com

Hogyan válhat valaki a The Living Hall of Fame tagjává?

A The United States Harness Writers Association (USHWA) minden évben jelöli, azon élő személyeket, akik jelentősen közreműködtek az ügetősport érdekében.

A szabályzat alapján az alábbi kritériumoknak kell megfelelni: tehetség, becsületesség, sportszerűség, jellem és az ügetőversenyzésért tett közreműködés. Egy bizottság, mely az USHWA senior újságíróiból és a Harness Racing Museum & Hall of Fame megbízottjaiból áll (akik szavazati joggal nem rendelkező tanácsadók) megszűri a jelöléseket, hogy az kezelhető mennyiségű legyen.

Az elkészült életrajzokat kiküldik a már több mint 10 éve tagsággal rendelkező tagoknak, a megválasztáshoz a szavazatok minimum 75%-a szükséges. A beiktatási ünnepségre minden év július első vasárnapján kerül sor Goshen-ben, a Harness Racing Museum & Hall of Fame-ben. A kitüntetetteket egy emlékgyűrűvel ajándékozzák meg. Minden újoncról készül egy élethű szobor, melyet a múzeum Hall of Fame galériájában állítanak ki.

 

A Living Horse Hall of Fame (Híres Élő Lovak Csarnoka) jelölési feltételei

Hogyan válhat valaki a The Living Hall of Fame tagjává?

A The Harness Racing Museum & Hall of Fame alapszabálya előírja az ismert ügetők kategorizálását.

A múzeum megbízottjai felállítanak egy jelölő bizottságot. A jelölt lovakat az alábbi jóváhagyott kritériumok alapján választják ki:

- a lónak a versenykarrierje során nincs pozitív doppingtesztje ÉS

- a ló az utóbbi 5 évben már nem versenyzett ÉS 

Versenylovak:

- versenyeinek 75%-ban győzött VAGY

- 12 vagy annál több egymás utáni versenyben veretlen volt VAGY

- 3.000.000 dollárnál magasabb életnyereménnyel rendelkezik VAGY

- az Év Ügetőlova volt (az Egyesült Államokban és/vagy Kanadában) 

Fedezőmének: 

- folyamatosan az apamén statisztika legnagyobb pénznyereménnyel (ivadékai) rendelkező 10 ménje között szerepel VAGY

- legalább 100 db 200.000 dollárt nyert ivadéka van VAGY

- 3 vagy annál több alkalommal volt apamén champion a pénznyeremény alapján 

Anyakancák: 

- van olyan csikója, akinek az életnyereménye több mint 1.000.000 dollár és 2 olyan, akik több mint 500.000 dollárt nyertek VAGY

- van olyan ivadéka, akit az Év Ügetőlovának választottak és egy másik életnyereménye több mint 500.000 dollár

*Azon tenyészkancák, akik megfelelnek az anyakancákra vonatkozó kritériumoknak automatikusan taggá válnak.

Minden évben legfeljebb öt jelölt mutatható be a múzeum tagjainak. A tagok maximum 2 szavazattal rendelkeznek. A bizottság vezetősége által jóváhagyott szavazólapot minden tagnak elküldik. A kitöltött szavazólapokat legkésőbb január 1-ig vissza kell küldeni a Múzeum irodájának. Azon két ló nyer, akik legtöbb szavazatot kapnak.

Azok a lovak, akik nem kaptak elegendő szavazatot a következő évben újra jelölhetőek.

A beiktatásra a Hall of Fame napján kerül sor, minden év július első vasárnapján.

Az újoncok kitüntetésére és elismerésére emléktáblát állítanak a Hall of Fame-ben. A plakett mása a ló tulajdonosát illeti meg.

 

Hogyan választják a Halhatatlanokat?

Hogyan válik egy személy vagy egy ló halhatatlanná?

A Múzeum tagja jelölhet személyt, ügetőt vagy pacert, a halhatatlanok közé. A jelöléshez mellékelni kell az életrajzot, melyben szerepel az ügetőversenyzésért kifejtett tevékenység, ezt legkésőbb az adott év március 1-ig kell eljuttatni a Múzeum igazgatójának. Ezen jelöléseket a Halhatatlanok Bizottsága vizsgálja felül és ajánlást tesz a Hall of Fame teljes tanácsának és ők választják meg az éves közgyűlésükön a halhatatlanokat a Hall of Fame Napon július első vasárnapján.