In Memoriam Dr. Magosi Zoltán

NyomtatáshozNyomtatáshoz

Mély megrendüléssel és fájó szívvel értesültünk hogy Magosi doktor életének 51. évében minden előzmény nélkül váratlanul meghalt. A hónap elején súlyosan megbetegedett, az első napokban reménykedtünk, hogy talán van esély a felépülésre. Azonban szervezete feladta a küzdelmet és február 8-án bekövetkezett a legrosszabb, eltávozott közülünk. Kifejezhetetlenűl nagy űrt hagyott maga mögött, alkotó ereje teljében sok gondolattal, tervvel, érte a halál. Széles látókörű, sok nyelven beszélő, művelt, nagy tudású és tapasztalatú, szakember volt.

Munkásságával beírta nevét a magyar lótenyésztés történetébe, az ügetőtenyésztésben is aktív szerepet vállalt, a tenyésztőknek nagyon sokat segített lovaik gyógyításával és a szaporodásbiológia területén is.

Mezőhegyesen kezdte a pályafutását 1989-ben, ahol a kilencvenes évek elején vállalkozásba fogott. A tevékenységet céltudatosan fejlesztette, felépített egy nemzetközi szinten is figyelemre méltó lógyógyász központot, mely a térségnek meghatározó intézményévé vált. Nagyot alkotott a rövidre szabott élete alatt, munkásságával a több évszázada épülő nagy mezőhegyesi mű fejlődéséhez jelentős mértékben hozzájárult.

Emlékét kegyelettel megőrizzük és őszinte részvétünket fejezzük ki családjának és a hozzá közel állóknak. Temetéséről később intézkednek.