Főmenü

Tudományos linkek

Lótenyésztési Tudományos Napok

Lótenyésztési Tudományos Napok címmel jelent meg az Agrárkutatás.net oldalon szeptember 21-én egy cikk. A szerzők Dr. Mihók Sándor egyetemi tanár, a mg.tud. kandidátusa és Dr. Szabó Ferenc egyetemi tanár, az MTA doktora az MTA Állatnemesítési, Állattenyésztési és Takarmányozási Bizottság elnöke.

Lovak takarmányozási eredetű idegrendszeri megbetegedései

A takarmányozás kérdéseit is bemutató átfogó és alapos tanulmány jelent meg az MgSzH Központ Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Központ honlapján. A szerzők: Búza László, Denkinger Géza, Domahidy Gergely, Holl-Szabó Péter, Izing Simon, Jóźwiak Ákos, Kolozsvári Timea, Kunsági Zoltán, Kutasi Orsolya, Marton Zsófia, Rőzséné Büki Etelka. A tanulmány itt olvasható.

Professzor Sótonyi Péter előadása

Professzor Sótonyi Péter 2005 április 5-én tartott előadást a Mindentudás Egyetemén A csirke kikelésétől a Spanoyl Lovasiskoláig - Az állatok mozgásának elemzése cimmel.

Ajánló bibliográfia a lótenyésztés tárgykörében

Az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ honlapján olvasható a dr. Székely Sándor által összeállított ajánló bibliográfia a lótenyésztés, lótartás, lovaglás tárgykörben.

Székely Bertalan mozgástanulmányai

A híres művész a lovak mozgásával kapcsolatos átfogó munkát végzett, vizsgálódásaival korszakalkotót hozott létre, a mozgó fénykép feltalálása előtt tisztázta a ló mozgásának törvényszerűségeit. Sokan munkásságát Leonardoéhoz hasonlítják. Ide kattintva a Székely Bertalan mozgástanulmányai című oldalra jut, melyet Szőke Annamária és Beke László szerkesztett.

Tartalom átvétel