Főmenü

Saját publikációk

Up and Quick nyerte a Grand Prix de Paris-t

2015. Február 22-én Up And Quick (Buvetier d'Aunou - Fichtre -Quitron /Coral) az Ecurie Quick Star istálló által tenyésztett és tulajdonában lévő 7 éves mén, biztosan nyerte meg a Hármas Korona harmadik ágát Vincennes-ban.

A küllem jelentősége

Egy versenyló szakértő tanácsai a sikeres vásárláshoz.

A cikk eredetije a Hoof Beats amerikai folyóirat 2002. júliusi számában jelent meg.

 

Dean A. Hoffman - Az ügető három muskétása

Dean A. Hoffman ismert amerikai szakíró írta az alábbi cikket, melyet szíves hozzájárulásával jelentetünk meg.


Az ügető három muskétása.

Nem emlékszem olyan időre, amikor az ügetőversenyzés egymás utáni években három olyan csodálatos ügető versenylóval rendelkezett volna, mint Donato Hanover, Deweycheatumnhowe és Muscle Hill triója, mely 2006-és 2009 között ékesítette a pályáinkat. Mindegyik mén két szezonban versenyzett rendkívül hasonló eredményekkel. Vessünk egy pillantást a pályafutásuk összegzésére és látható, hogy könnyen összehasonlíthatók.

 

Az USA ügetőtenyésztéséről

1979 áprilisában és májusában A. A. Laskov a szovjetunió Összövetségi Lótenyésztési Kutatóintézet tréning laboratóriumának a vezetője és I. Guszev a jelanyi ménes igazgatója fedezőmén vásárlás során Észak-Amerikában megismerkedett néhány ügető és poroszka tenyésztésre szakosodott USA ménessel: Hanover Shoe Farms (Pennsylvania), Castleton Farm (Kentucky), Blue Chip Farm (New York), Graham Stock Farm (Illionis). Tapasztalataikról a Konevodstvo i Konniy Sport c. szaklapban számoltak be, ebből közlünk néhány részletet. (A fordítás a Pesti Turf 1980 május 28-i számában jelent meg.)

Amerikai ménvonalak Franciaországban

Amerikai ménvonalak Franciaországban
(2004)

Dean A. Hoffman - Változik minden

Dean A. Hoffman az egyik legtekintélyesebb amerikai szakíró tollából jelentek meg az alábbi gondolatok június 16-án az USTA (Amerikai Ügető Szövetség) honlapján. A rendszeresen megjelenő elemző cikkei a lóverseny-ipar aktuális kérdéseivel foglakoznak. Az alábbi sorokat azzal a céllal jelentetjük meg, hogy a hazai érdeklődök és érdekeltek hasznosítható információkra tehessenek szert.

Dean A. Hoffman

Változik minden (Változtass meg mindent!)


A lovakkal régóta foglalkozó nagy tapasztalatú tréner úgy tűnt zavarba jött, amint felbecsülte az ügető méncsikót. Hosszú szünet után azt mondta, „Valami mást fogok csinálni, akkor is ha az rossz.”

Az ügetőtenyésztésről 2010-ben

Másodközlés, a cikk eredetije a Lóversenyszezon 2010 című kiadványban jelent meg

Azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy írjak az ügetőtenyésztésről. Nagyon jó lenne egyértelmű szakmai kérdéseket bemutatni, arról írni, hogy a tenyésztés különböző kérdései milyen súlyban esnek latba, hogy melyik párosítás tarthat számot érdeklődésre, hogy a konkrét eredmények alapján melyik mén, vagy kancacsalád érdemel kiemelt figyelmet. Sajnos vannak olyan kérdések, melyek megoldása – immár két évtizede - várat magára és ezzel a lóversenyzés normális működését akadályozzák, ennek eredményeként a tenyésztés is nehéz helyzetben van. A tenyésztés ügye a lóversenyzés mindenkori helyzetétől és annak jövőképétől függ.

Tanulmány a lóversenyzés helyzetéről – 2005 augusztus

A Magyar Lovaregylet és az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete által készített tanulmány a lóversenyzés helyzetéről – 2005 augusztus.

 

Bevezető

Tartalom átvétel